Advocaat verbintenissenrecht Enschede

Mediation

Als u uit elkaar gaat of als afspraken niet lopen heeft het de voorkeur om voor mediation te kiezen, zeker als u (samen) kinderen heeft. Als partner gaat u niet samen verder, maar als ouder blijft u altijd aan elkaar verbonden. Voor de kinderen is het van belang dat er enige vorm van communicatie tussen u blijft bestaan. Ook als u geen kinderen heeft is er een belang om in gezamenlijkheid tot afspraken te komen, omdat op deze wijze voor u beiden een zo optimaal mogelijk resultaat kan worden behaald dat toekomstgericht en duurzaam is.

In mediation gaat u samen, onder leiding van mr. Marieke ter Brake, bekijken wat er speelt, voor zover nodig proberen de communicatie te versoepelen en uiteraard afspraken op papier zetten. Ook een gesprek met uw kind behoort tot de mogelijkheden. U maakt uw eigen keuzes en houdt zelf zeggenschap over wat er gebeurt. U bent daardoor niet afhankelijk van wat een derde (bijvoorbeeld een rechter) beslist, waardoor er meer ruimte is voor creatieve oplossingen. Daarnaast geeft mediation vaak sneller duidelijkheid dan een procedure en is dit voordeliger.

Marieke is een ervaren (scheidings)mediator en aangesloten bij de vereniging Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS). Voor het maken van een afspraak of nadere informatie kunt u contact opnemen met Ter Brake Advocatuur & Mediation.

Advocaat verbintenissenrecht Enschede
Advocaat Enschede

Rechtsgebiedenregister

Mr. Marieke ter Brake heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten een tweetal rechtsgebieden geregistreerd conform artikel 35a eerste lid van de Regeling op de advocatuur.

Deze registratie verplicht mr. Marieke ter Brake elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op de geregistreerde rechtsgebieden. Deze rechtsgebieden zijn de navolgende:

mr. Marieke
ter Brake

Het kantoor is niet aangesloten bij een stichting derdengelden en kan derhalve geen derdengelden ontvangen, conform artikel 7.4 lid 2 sub f Voda.