Marieke ter Brake

Mr. Marieke ter Brake (1983) heeft in 2019 haar onderneming Ter Brake Advocatuur & Mediation opgericht. Ze is gespecialiseerd in het personen- en familierecht, waarbij mediation een groot deel van haar praktijk vormt.

Marieke studeerde Nederlands Recht aan de Universiteit te Nijmegen. In 2006 behaalde ze haar Master of Laws nadat ze afstudeerde in zowel het civiele recht als in het strafrecht. In datzelfde jaar startte ze haar loopbaan in de advocatuur. In de jaren die erop volgden, is Marieke werkzaam geweest in verschillende rechtsgebieden bij diverse middelgrote advocatenkantoren in Twente. Vervolgens heeft ze zich gespecialiseerd in het personen- & familierecht. 

In 2020 heeft Marieke de specialisatieopleiding in het personen- en familierecht afgerond, waarvan het derde jaar cum laude. In 2019 was ze genomineerd voor de vFAS Young Talent Award. Naast de werkzaamheden die zij verricht vanuit haar eigen onderneming, werkt Marieke in voorkomende gevallen als Of Counsel advocaat bij TLC Advocaten te Enschede. Bovendien is ze is lid van de vFAS (vereniging van Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators). 

mr. Marieke
ter Brake

Het kantoor is niet aangesloten bij een stichting derdengelden en kan derhalve geen derdengelden ontvangen, conform artikel 7.4 lid 2 sub f Voda.